Oceà Barceloneta 2022

Oceà Barceloneta 2022

La gimcana “Oceà Barceloneta” transforma el barri en l’oceà global. És una metàfora molt enriquidora que permet reforçar la idea que hi ha un únic oceà i que l’acció de totes i tots és molt important per a conservar-lo.

Durant el mati del 8 de juny de 2022, Dia Mundial dels Oceans, l’alumnat de les escoles Mediterrània i Alexandre Galí, així com dels instituts Voramar, El Joncar i l’INS Joan Salvat Papasseit, ha passejat pels carrers de la Barceloneta fins a convergir a la plaça del mercat, on ha realitzat una sèrie d’activitats finals per visualitzar el funcionament de l’oceà global que, al cap i a la fi, és també el del planeta.

L’alumnat han pogut conèixer, des d’una perspectiva experimental, relacional i global, alguns dels molt diversos aspectes que fan que l’oceà sigui tan important per la regulació del clima al planeta i per a les persones.

Les 13 proves a superar durant aquesta gimcana incloïen nombrosos tallers, experiments i jocs, que han sigut desenvolupats per l’associació Mar de Ciència, l’empresa de serveis ambientals Anel·lides, el Club Patí Vela, la plataforma de ciència ciutadana Observadores del Mar (ICM), l’associació Catsharks, el Centre de la Platja, el Projecte PlànctON (ICM), la FECDAS, el CIB i les associacions Barceloneta Proa a la Mar, i Cap A Mar.