Programa d’activitats 2021

Programa d’activitats 2021

En el marc del Pla Clima del Ajuntament de Barcelona, un grup d’entitats ens hem reunit per transformar la visió del litoral de Barcelona i reivindicar el mar com a part de la ciutat. Us proposem diverses activitats per descobrir la riquesa del nostre litoral i reflexionar sobre l’ús que fem i podem fer d’aquest espai públic. Activitats gratuïtes!

DataHorariActivitat
Dissabte, 29 de maig i 17 de juliol11:00-13:00hBarceloneta des de terra i mar
Activitat de descoberta del litoral de la Barceloneta. A través d’una ruta pel litoral amb Barceloneta Proa a la Mar coneixeràs punts claus del barri com també, gràcies a un tastet d’esnòrquel podràs conèixer la biodiversitat marina urbana de Barcelona.
Diumenge, 6 de juny *Data posposada*11:00-13:00hTastet d’esports de mar
Gaudeix d’un matí practicant esnòrquel per conèixer la biodiversitat de la Barceloneta i aprenent a navegar en patí vela, una típica embarcació catalana tradicional.
Diumenge, 13 de juny4 torns de 30 minuts, a les 16h, 17h, 18h i 19hRedibuixa el litoral
És moment de reflexionar quin litoral volem per a la nostra ciutat. En aquest taller parlarem dels impactes que afecten la línia de costa i debatrem sobre com podem transformar-la. Activitat dins de la Festa de la Ciència.
Diumenge, 20 de juny i 4 de juliol11:00-13:00hBiodiversitat i impactes sota l’aigua
Sota l’aigua de la Barceloneta hi ha molta més vida de la que puguem imaginar, però també hi ha impactes que l’afecten. Vine a fer esnòrquel i descobreix què passa sota la mar!
Dijous, 8 de juliol
*AFORAMENT COMPLET*
17:00-19:00hLa Barceloneta pesquera
Durant aquesta activitat, descobrirem el barri mariner de la Barceloneta a través d’un joc de pistes. Sota la mirada  de la Torre del Rellotge, ens endinsarem al port pesquer on parlarem de pesca sostenible des del punt de vista de l’ofici i la ciència.
Dimecres, 14 de juliol11:00-13:00hPatí vela científic
Les aigües costaneres de Barcelona es poden monitorar amb la col·laboració de la ciutadania, la tecnologia oberta i un patí vela català. En aquesta activitat coneixeràs el patí científic, un projecte de ciència ciutadana i sostenibilitat.
Entitats que formem part
Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona