Programa d’activitats

Programa d’activitats

Activitats desenvolupades en 2021

En el marc del Pla Clima del Ajuntament de Barcelona, un grup d’entitats ens hem reunit per transformar la visió del litoral de Barcelona i reivindicar el mar com a part de la ciutat. Proposem diverses activitats per descobrir la riquesa del nostre litoral i reflexionar sobre l’ús que fem i podem fer d’aquest espai públic. Activitats gratuïtes!

DataHorariActivitat
Dissabte, 29 de maig i 17 de juliol11:00-13:00hBarceloneta des de terra i mar
Activitat de descoberta del litoral de la Barceloneta. A través d’una ruta pel litoral amb Barceloneta Proa a la Mar coneixeràs punts claus del barri com també, gràcies a un tastet d’esnòrquel podràs conèixer la biodiversitat marina urbana de Barcelona.
Diumenge, 6 de juny *Data posposada*11:00-13:00hTastet d’esports de mar
Gaudeix d’un matí practicant esnòrquel per conèixer la biodiversitat de la Barceloneta i aprenent a navegar en patí vela, una típica embarcació catalana tradicional.
Diumenge, 13 de juny4 torns de 30 minuts, a les 16h, 17h, 18h i 19hRedibuixa el litoral
És moment de reflexionar quin litoral volem per a la nostra ciutat. En aquest taller parlarem dels impactes que afecten la línia de costa i debatrem sobre com podem transformar-la. Activitat dins de la Festa de la Ciència.
Diumenge, 20 de juny i 4 de juliol11:00-13:00hBiodiversitat i impactes sota l’aigua
Sota l’aigua de la Barceloneta hi ha molta més vida de la que puguem imaginar, però també hi ha impactes que l’afecten. Vine a fer esnòrquel i descobreix què passa sota la mar!
Dijous, 8 de juliol
*AFORAMENT COMPLET*
17:00-19:00hLa Barceloneta pesquera
Durant aquesta activitat, descobrirem el barri mariner de la Barceloneta a través d’un joc de pistes. Sota la mirada  de la Torre del Rellotge, ens endinsarem al port pesquer on parlarem de pesca sostenible des del punt de vista de l’ofici i la ciència.
Dimecres, 14 de juliol11:00-13:00hPatí vela científic
Les aigües costaneres de Barcelona es poden monitorar amb la col·laboració de la ciutadania, la tecnologia oberta i un patí vela català. En aquesta activitat coneixeràs el patí científic, un projecte de ciència ciutadana i sostenibilitat.

Xerrades pel clima

  • “Impactes del canvi climàtic sobre el litoral” Jorge Guillén (ICM-CSIC)
  • “Ir-responsabilitats sobre el planeta aigua” Eva Calvo (ICM-CSIC)
  • “La cultura dels plàstics” Eve Galimany (ICATMAR-ICM)
  • “Biodiversitat i impactes sota l’aigua” (Anèl·lides)
  • “Observant els pols” Vanessa Balagué (ICM-CSIC)
  • “Plàncton, nuvols i clima” (ICM-CSIC)

Pots contactar amb info@espaimediterrani.org si vols tractar una temàtica específica relacionada amb el clima i l’entorn marí.

Entitats que formem part
Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona