Espai Mediterrani

Oceà Barceloneta 2020

Coneixem la Terra com el planeta blau. Les agües marines i oceàniques ocupen més de dos terços de la seva superfície i hi tenen un paper cabdal: regulen el clima i fan possible la vida tal com l’entenem avui dia.

L’oceà és un sistema global, interconnectat, i el seu correcte funcionament es deu al fet que totes les parts són necessàries. El mecanisme de connexió entre les parts, regions o conques que té l’oceà són els corrents marins. Una manera molt intuïtiva i fàcil de visualitzar aquest sistema global que és l’oceà és experimentar al nostre entorn usual el sistema de corrents. Per això volem transformar la Barceloneta en el planeta blau.

Per aconseguir-ho, farem un viatge virtual pels corrents marins, caminant o «navegant» pels nostres carrers, aprenent dels ecosistemes marins i convergint en un experiment final on visualitzarem el funcionament global de l’oceà i, per tant, del planeta. Com ho pretenem fer? Amb una gymkhana!

El dissabte 13 de juny de 2020, el barri de la Barceloneta es transformarà en un oceà ple d’activitats per conèixer el valor dels oceans a la nostra vida i els impactes que devem evitar per a protegir-lo. Diverses entitats, reunides a l’Espai Mediterrani, ajuntem esforços per a l’organització d’aquest esdeveniment col·laboratiu, con motiu de la celebració del Dia dels Oceans.

*Activitat cancel·lada per Covid-19